09 mars 2011

Måndag - Kensington - Arkitektur och Shopping










Sista dagen men det här är en alldeles lagom längd på resa. Mina fötter tål inte mer än så här.


Vi började med att köpa var sin latte som vi tog med oss till Kensington Gardens. Vi bara satt och njöt en stund av solen, grönskan och lugnet i en storstad. Sen började vi sakta promenera genom parken, tittade på fontäner, ekorrar, duvor, påskliljor, papegojor (ja faktiskt) en stor jätteful spegel. Sen kom vi över på Hyde Park sidan och tog oss till Speakers Corner, The Marble Arch och några udda statyer. Ett stort hästhuvud och en Jelly Baby Family.











Härifrån åkte vi till New England Architecure, en utställning om förändringarnas London, det nya möter det gamla.











Efter utställningen började vi bli hungriga, pubdags och mat. Vi hittade en jättemysig pub på en sidogata från Oxford Street som serverade Green King IPA och en miniburgermeny som var fantastiskt god. Efter en god lunch så orkade vi fortsätta vår vandring.




Ner till Carnaby Street igen och dags för inköp av nya Converse. Nånstans på vägen hamnade vi på en pub igen för vätskepaus annars hade vi aldrig orkat fortsätta vår vandring genom "Streets of London".

Av någon anledning så hamnade vi i Covent Garden igen och där var det en antikvitetsmarknad. En liten snabb sväng där innan vi åkte till Westminster för att se Big Ben och Westminster Abbey. Trötta och nöjda med den här dagen landade vi i Notting Hill för en pastamiddag.



Resan var definitivt så underbar som jag förväntade mig. Bättre planering än så här kunde det inte bli. Hanna vet precis vad jag gillar och tur att det sammanfaller med hennes egna intressen. Jag tror/vet att vi båda haft en underbar resa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar