09 mars 2011

Lördag - första dagen

Att säga att man älskar en stad är verkligen klyschigt men jag älskar verkligen att vara i London. Staden har allt som jag uppskattar i livet. Känslan av att bara vara och gå omkring är fantastisk.
Nu har jag haft tre underbara dagar med min dotter i staden som vi båda uppskattar så väldigt.
Vi landade vid 11-tiden på lördagen. Snabb resa med tåg till Liverpool Street Station och därifrån"tuben" till Notting Hill där vi hittade vårt hotell och checkade in.

10 minuter senare var vi på väg tillbaka till Centrum. Dags för lunch på Old Coffee House. Det har blivit ett måste sen vi var där första gången med Micke och Lotta för 3 år sedan. Hanna åt en Fish 'n chips och jag en Steak 'n Guiness Ale pie. ( Ligger i Soho, på Beak Street )
Med mat i magen så var vi redo för resten av dagens vidare strapatser. Promenad genom Soho och ut på Charing Cross för att leta reda på Foyles, en stor mäktig bokaffär. Bara för att insupa känslan av alla böcker och köpa några :-) Klart att vi hann med en Latte på Starbucks också....








Efter böckerna drog vi oss mot Covent Garden. Denna miljö där man tagit hand om en gammal byggnad och skapat små mysiga boutiqer med allt möjligt. På andra sidan Covent Garden ligger Toni&Guys och det var dags för klippning. Ett av Hannas mål den här dagen. Hon blev otroligt bra - igen. De är ruskigt duktiga.




Vi var ännu inte nöjda med dagen så vi tog en tur till St Pauls Cathedral och Millenium Bridge. Mörkret hade hunnit falla men båda är mäktga på sitt sätt. Gammalt och nytt i samma kvarter.


Nu började vi bli trötta i fötterna och vi tog oss hemåt Notting Hill där vi delade en pizza och en grekisk sallad. Till detta ett jättegott vin, en Valpolicella.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar